Новини

25.10.2009 13:42

12.10.2008

Пред кметсвото бяха поставени два нови пилона, на които ще се веят националният трибагреник и флагът на Европа. Да са ни честити и дано да ги опазим!

 

Тече усилен ремонт на джамията  в селото. Ремонтът е основен. Старата и опасна сграда бе съборена и сега се строи съвсем нова тухлена постройка. Обещанието е ремонтът да приключи до Курбан байрям.

Продължават ремонтните работи и на  покрива на читалище "Пробуда". Този път от фирмата изпълнител обещаха, че ремонтът ще е сполучлив. В момента се изгражда желязно скеле на което ще бъде прихванат ламаринен покрив.

 

25.03.2008

На 29.03.2008 година ще се проведе годишно отчетно-изборно събрание на ЗК "Единство" - с. Китанчево. За пореден път нашите съселяни са изправени пред неясното бъдеще на селото след изненадващата оставка на досегашния председател - Осман Сабри. Най-спряганото име за негов заместник е на Фахридин Рамис. Канят се всички, които милеят за бъдещето на кооперацията да присъстват на събранието. 

02.10.2007

Новият /стар/ кмет на с. Китанчево се казва Ридван Исмаил - от листата на ДПС. Подробности около изборите в селото и Община Исперих можете да видите в сайта на Общината.

25.10.2007

Както във всяко населено място в Общината, така и в нашето село последните дни са доста напрегнати.
Причината е една: Местни избори - 2007.
Кандидатите в селото са двама: Фикрет Хамид Атаула и Ридван Исмаил Исмаил. За пореден път изборът за селски кмет е абсолютно непредвидим. Дано изборът е за доброто и спокойно бъдеще на селото.

27.08.2007 година

На 17.08.2007 година се проведе Общоселско събрание на местния съвет на ДПС с. Китанчево. По предложение на местния съвет за кандидат-кмет от листата на ДПС за с. Китанчево бе номиниран досегашния кмет - г-н Сали Назиф. Бяха издигнати още две номинации - на господин Хълми Якубов Алишев, бивш кмет и председател на ЗК "Единство" и господин Ридван Исмаил Исмаил също бивш кмет на селото. Изненадващо за всички господин Сали Назиф си подаде самоотвод. Двадесет минути по-късно самоотвод си подаде и господин Алишев и така без никаква борба кандидат кмет от листата на ДПС за с. Китанчево остана господин Ридван Исмаил. Интересно беше и при номинациите за кандидат-кмет на Община Исперих. Там номинирани бяха двама господин Адил Решидов - досегашен Общински кмет и Бейсим Басри - досегашен заместник-кмет на Общината. Отново изненадващо господин Бейсим Басри си подаде самоотвод и така номиниран за кандидат-кмет на Община Исперих от местния съвет на ДПС - с. Китанчево остана господин Адил Решидов. Имаше номинации и за кандидат-общински съветници - Гюнел Адем Мюсреф, Бейсим Басри и Биямин Карани Кямил.

 

19.06.2007 година

       1. Започна жътвата на пшеница в местната кооперация. Очакваният добив е много по малък от миналогодишния поради голямата суша през пролетта. Междувременно средният добив на ечемик е около 230 кг/дка.

 

       2. На 14 и 15.06.2007 г. се проведе заключителна конференция на фондация "Партньори България". Мероприятието се проведе във Военния клуб в столицата. Нашето село бе представено с проект "Изграждане на мрежа за интернет и офис за административно обслужване". Проектът бе избран за най-удачния за презентиране от всички проекти на фондацията в нашата община. По думите на кмета на селото, който всъщност презентира въпросния проект, селото ни е получило много ласкави отзиви от доста видни личности, както от фондацията така и от представители на различните посолства в София.

 

       3. От 12.06.2007 г. офиса за административно обслужване на Бизнесцентъра в селото ни е разширен. Офисът вече разполага с още две нови компютърни конфигурации предназначени за ползване от клиенти.

04.06.2007 година

     1. Крайният срок за подаване на документи за сезонна работа в Англия (селскостопанска работа за шест месеца - бране на плодове и зеленчуци) изтича на 08.06.2007г. Няма изисквания за владеене на английски език, както и за регистрация в бюрото по труда. Изискванията са две - навършени 18 години и кандидатът да е в добро физическо здраве. Мястото за подаване на документи е Дирекция "Бюро по труда" - град Исперих. За допълнителна информация може да се обърнете към кметство - с. Китанчево.

     2. Доставчиците на Интернет в селото ни станаха трима. От 01.06.2007 година и тримата доставчици предлагат свързване на своите клиенти:

          - Кабелният оператор предлага първоначална такса - 1,00 лев на линеен метър, считано от най-близкия стълб до домашния компютър. Скоростите са две - 194 kBits от 06,00 до 24,00 и 388kBits от 0,00 часа до 06,00 часа. Неограниченият достъп за тази скорост е 15 лева на месец. Операторът предлага и други тарифи. За справки - в кметството или в Читалището при Гюнтекин Сали Съдкъ.

          - Бизнесцентър - Исперих предлага скорост от 128 kBits, като неограниченият достъп е на цена 24,00 лева на месец. Първоначалната такса зависи от това, дали клиентът предварително е закупил необходимото оборудване.

          - Третият доставчик предлага 320 kBits гарантирана скорост на цена за неограничен достъп - от 24,00 лева на месец.

     3. Предстои ремонт на улица "Добри Чинтулов" и ул. "Люлин" - полагане на нов асфалт.

     4. Бизнесцентър - Исперих разширява офиса си в село Китанчево, като новата услуга ще бъде - Поставяне на три нови компютъра в офиса с достъп до Интернет за клиенти.

     5. Окончателни резултати от изборите за избиране на членове за Европейския парламент (за община Исперих) - засега може да видите оттук

10.05.2007 година

     От следващата седмица тръгва нов интернет доставчик в селото. Предлага само една тарифа . неограничен достъп със скорост на download - гарантирани 40 КВ на цена от 24,00 лева на месец.

    

     Каним всички жители и симпатизанти да заповядат на събора в местността "Демир баба текке" на 12.05.2007 година от 10,00 часа - възпоменание по случай жертвите от т.нар. възродителен процес. Автобусът от селото ще тръгне в 08,00 часа - пред кметството.

НА 29.04.2007г. местни земеделци ще организират молебен за дъжд. Поканени са всички жители на селото. Засега се очертава много лоша суша. Заповядайте да се помолим заедно.

26.04.2007 година

Информация за НЛО в нашето село влуди националната преса!!!

Днес в пресата се появи съобщение, че имало мистериозни кръгове в нашето село. Екип от селото заедно с агроном от кооперацията обаче веднага ги обясни. Мистериозните кръгове били около язовира. Оказа се, че наистина се появяват почти всяка година. Обяснението е в наличието на повече влага в почвата в този район. Това е за съжаление на хората, които търсят сензации. Но въпреки всичко ние сме готови да посрещнем всеки, който иска да ги види.

25.04.2007 година

Нa 24.04.2007 година се проведе отчетно-изборно събрание на Читалищното настоятелство.

Избран бе нов председател, който се казва Сали Баки Назиф. Избрана бе и нова контролна комисия с председател Танжу Себайдин Рамадан. Към новото ръководство веднага бе поставена и първата задача: да се възроди художествения колектив на селото.

04.04.2007 година

ИЗБРАН Е НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЗК "ЕДИНСТВО"!!!

    След ожесточени дебати и много оспорван избор на 31.03.2007 година бе избран нов председател на ЗК "Единство" - с. Китанчево. Името на новия председател е ОСМАН САБРИ ОСМАН - досегашен тракторист - механизатор в същата кооперация. Всички нови кандидати изложиха платформите си, а новият председател бе лаконичен: "Ако ме изберете мен, кооперацията ще продължи да работи заедно с досегашния си председател по начертания от него път". А начертаният път от досегашния председател господин Хълми Алишев според болшинството от населението на селото е повече от правилен. ЗК "Единство" е единствената работеща земеделска кооперация в нашата община. Машинно-тракторният парк е обновен почти изцяло - кооперацията работи с най-съвременни машини в Европейски мащаб.

    На събранието бяха приети и отчетните доклади на председателя, на счетоводството и контролно-ревизионния комитет.

22.03.2007 година

            Днес започна втората вълна за субсидии на жителите на с. Китанчево. До 17,30 часа трябва всички, които са подали документи за субсидии, отново да посетят офиса на ОСЗГ - град Исперих.

 

            Започна залесяването на местността "Саръ чалъ" - най- после да има и залесяване, а не само сечища - бе коментарът на повечето жители на селото. Това залесяване обаче ще доведе до загубата на още една мера. За съжаление мерите в селото много намаляха. Перспективата за развитие на животновъдството е почти отчайваща.

           

            Силният вятър от два дни насам не успя да причини сериозни щети на селото. Разминахме се само с авария на уличното осветление в района на ОУ "Христо Ботев" и откачена жица около ул. "Хан Аспарух" № 107. И по двете аварии се работи. До края на работния ден най-вероятно ще бъдат отстранени.

 

            Очаква се стартиране на окабеляване за Internet в селото на много приемливи цени. В момента в селото има двама доставчици, които работят на еднакви цени. От кабелната телевизия обещават много по-ниски цени от тях, но все още не дават по-точна информация. Така че очаквайте допълнителна информация по развитието на въпроса.